Het verschil tussen Bitcoin en andere cryptomunten

Bitcoin is de eerste bekende cryptocurrency. We hebben allemaal kunnen zien hoe succesvol Bitcoin was. Maar er zijn in de tussentijd duizenden andere cryptovaluta bijgekomen, van wie enkele zeer interessant kunnen zijn als investering. Handelen in Cryptocurrencies kan namelijk erg lucratief zijn!

Wat is nu het verschil tussen Bitcoin en andere cryptomunten?

Bitcoin is oud

Ten opzichte van andere munten is Bitcoin vrij oud. Ze bestaat sinds 2010 en sindsdien is er niets aan de blockchain veranderd. Dat kan simpelweg niet, omdat alles in een code is vastgelegd. Fouten die in Bitcoin zaten, komen bij de meeste nieuwe crypto’s dan ook niet meer voor.

Bitcoin is duur

De Bitcoin waarde is enorm hoog. Voor minder dan $ 20.000 heb je eind 2017 geen Bitcoin meer. De groei wordt nog wel verwacht, maar toch vinden veel mensen het een drempel om hun geld in Bitcoin te steken. Liever zoeken ze goedkopere alternatieven om hun geld te investeren. Nieuwe cryptocurrencies bieden die mogelijkheden. Ze zijn nieuw en nog spotgoedkoop.

Nieuwe crypto’s, nieuwe mogelijkheden

Het is dus helemaal niet gezegd dat het succes van Bitcoin het enige was. Kijk maar naar alternatieve munten als Ethereum en Litecoin. Die groeien vandaag de dag nog altijd in waarde en tikken ook al meerdere honderden euro’s aan.

Zo kan het dus ook gaan met nieuwe cryptomunten. Koop ze vooral goedkoop in en heb geduld. Er was immers heel veel tijd nodig om Bitcoin te laten groeien.