Ledger Nano S: de hardware wallet voor digitale munteenheden

Waar komt de Ledger Nano S vandaan?

De Ledger Nano S is, net als de Trezor, een hardware wallet. Hier kun je je cryptocurrencies op bewaren. Het is ontwikkeld door het Franse bedrijf Ledger. Zij hebben vele experts op het gebied van veiligheid en mensen die kennis hebben van de cryptocurrencies. Hierdoor houden ze zich dagelijks bezig met deze digitale munteenheden. En er moest wat komen wat de veiligheid hiervan zou garanderen. Dat hebben ze gedaan met de Ledger Nano S.

Hoe werkt de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S is een klein apparaatje, wat lijkt op een USB-stick, wat je aan je computer kunt koppelen. Je kunt hiermee elke transactie controleren en bevestigen met een druk op de knop. Je downloadt één van de vier softwareprogramma’s op je computer. Je Ledger Nano S werkt hiermee samen. Dit heeft te maken met de diverse cryptocurrencies. Je hebt de Ledger Manager App. Deze zorgt ervoor dat je applicaties op de hardware goed staan en goed worden beheerd. En daarnaast is er software te downloaden voor de Ledger Bitcoin Wallet, de Ledger Ethereum Wallet en de Ledger Ripple Wallet. Je kunt deze drie munteenheden met deze applicaties beheren en bekijken.

Waarom de Ledger Nano S kopen?

Het voordeel van de Ledger Nano S, is dat het naast de Bitcoin, ook Ethereum en Ripple en een aantal andere digitale koersen toestaat. Het is niet een heel duur apparaat. Het is namelijk al beschikbaar vanaf 60 euro. Het is marktleider op het gebeid van hardware wallets voor cryptocurrencies. Bovendien is bewezen dat het een zeer veilig apparaat is, dus je vertrouwde informatie wordt heel goed vergrendeld en bewaard. Een fijne bijkomstigheid is dat het gemakkelijk in gebruik is, dus voor iedereen is het toegankelijk.