Strategieën bij handelen in Binaire Opties

Bij het handelen in binaire opties is het de bedoeling dat je koerswijziging juist weet te voorspellen. Zal de koers van een bepaald aandeel stijgen of dalen? Een lastige vraag als je niet weet waar je het antwoord op moet baseren. Gelukkig zijn er natuurlijk wel methoden waar je een voorspelling op kunt baseren, deze hebben wij hier voor je verzameld.

Speculeren op nieuwsartikelen
Koerswijzigingen zijn regelmatig te voorspellen aan de hand van nieuwsartikelen. Komt een bedrijf positief in het nieuws? Het vertrouwen stijgt en de vraag naar het aandeel wordt over het algemeen groter. Doordat meer mensen een aandeel willen hebben zal de koers dus stijgen. Laten we deze situatie ook eens omdraaien. Het bedrijf komt negatief in het nieuws, wegens een reorganisatie worden tientallen banen geschrapt. Het gevolg is dat aandeelhouders het vertrouwen verliezen en zo snel mogelijk hun aandelen verkopen (voordat het nog minder waard wordt of het bedrijf failliet gaat). De koers daalt op dit moment.

We lichten het toe met een krantenartikel van vandaag.

koersdalingDe kop van het artikel geeft het volgende aan: “110 banen weg bij Douwe Egberts”. Dit is zeer negatief nieuws. De aandeelhouder krijgt het idee dat het slecht gaat met DE en kan er voor kiezen zijn/haar aandelen te verkopen. De koers zakt vervolgens. In het geval van dit krantenartikel zouden we dus een put-optie plaatsen (bij een put-optie geef je aan dat je denkt dat de koers zal zakken).

Technische strategie
Door koersen uit het verleden te bekijken en dit te combineren met recente nieuwsberichten kun je vaak een goede voorspelling van de koerswijziging doen.

Bull/Bear strategie
Bij deze optie kies je altijd voor een voorspelling. Of je voorspelt dat de koerst altijd stijgt, of je voorspelt dat de koers altijd daalt. Dit doe je bij elk aandeel op dezelfde manier. Door bijvoorbeeld alleen call-opties te plaatsen hoef je alleen te investeren wanneer je denkt dat het goed gaat met een bedrijf. Deze strategie kan voor veel overzicht zorgen.

Geen strategie
Geen van bovenstaande strategieën garandeert altijd winst. Wij raden dan ook aan om op basis van bovenstaande strategieën een eigen strategie te maken. We kunnen kort zijn over het hebben van geen strategie: niet verstandig. Zonder je voorspelling ergens op te baseren is het gokwerk. Je speelt dan een spelletje hoger/lager. De beurs is daar niet voor bedoelt, daar zijn andere spelletjes voor!