Wat zijn Binaire Opties?

De basis: Binaire Opties

Om te kunnen handelen in binaire opties, is het allereerst belangrijk dat je de basis goed kent. Uiteindelijk zet je geld in, en daar moet je serieus mee omgaan. Over het algemeen hebben enkel de mensen die zich goed verdiepen in het beleggen van binaire opties succes. Door de laagdrempeligheid van binaire opties, komt het ook voor dat beginners voor de lol ‘wat geld inzetten’. 9/10 verliezen deze mensen hun geld, om vervolgens afkeurend te spreken over binaire opties.

Op BObeleggen.nl vinden we dat erg jammer. Het handelen in binaire opties brengt een hoog rendement met zich mee en er is dus serieus geld mee te verdienen. Maar zoals iedereen ooit begonnen is, raden we je aan klein te beginnen. Gelukkig kun je bij het handelen in binaire opties al met €10,- startkapitaal aan de slag. Dit kan niet bij alle brokers, sommige brokers hanteren hogere minimale trading in binaire opties. Een voorbeeld van een veel door Nederlanders gebruikt binaire optie broker is binaire-opties.EU hier kan je vanaf 5 euro per optie al traden.

Hoe gaat het handelen in binaire opties in zijn werk?
Bij binaire opties is het de bedoeling dat je de koerswijziging weet te voorspellen. Heel concreet is het de bedoeling dat je op basis van financieel inzicht voorspelt of de koers van een aandeel, valutapaar, index of grondstof stijgt of daalt. De koers is constant in beweging. Er is geen dag hetzelfde. Sterker nog, er is geen minuut hetzelfde. De ene dag stijgt de koers, om vervolgens een dag later weer te dalen. Deze koerswijzingen kunnen diverse invloeden hebben. Positief of negatief nieuws kan bijvoorbeeld zorgen voor een koerswijziging. Als een bedrijf positief in het nieuws komt (bijvoorbeeld: PostNL ziet een toename in pakketvervoer) dan kan het zo zijn dat de koers stijgt. Positief nieuws schept namelijk vertrouwen en dit zien we vaak terug in de koers. Negatief nieuws zorgt er natuurlijk weer voor dat de koerst zakt. Daarom is het altijd belangrijk het nieuws in de gaten te houden.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Nu je wat weet over de achtergrond van binaire opties is het tijd om je een voorbeeld uit de praktijk te laten zien. In onderstaande afbeelding zie je de koers van het valutapaar EUR/USD. Links staat de volgende vraag: Staat de EURUSD over 60 minuten hoger of lager? Daarnaast staat een looptijd. Deze looptijd geeft aan wanneer jij denkt dat je voorspelling uitkomt. Denk je dat de koers EURUSD over 60 minuten stijgt? Dan kun je dat hier aangeven. Deze stijging of daling moet je ergens op kunnen baseren, we gaven net al een voorbeeld met een nieuwsbericht. Op de pagina strategieën zullen we je meer voorbeelden geven.

Door naar het volgende scherm. Laten we zeggen dat we op basis van financiële berichten denken dat de koerst na 30 minuten stijgt. We geven dit aan in het volgende scherm en investeren €100,-. Het rendement wordt gelijk getoond (vooraf vastgesteld). Met een rendement van 80% is de mogelijke uitbetaling €180,-. Nadat je de binaire opties hebt gekocht, is het tijd om af te wachten. Na een halfuur weet je of je voorspelling klopt.

Was dit het al?
Ja! Dit was de basis van het handelen in binaire opties. Het is dus helemaal niet zo moeilijk als je misschien vooraf denkt. Wel willen wij er nogmaals op hameren dat het om serieus geld gaat. Het is dus geen ‘hoger/lager’-spelletje (helaas denken sommigen mensen van wel). Nu je de basis onder de knie hebt, kun je bepaalde strategieën bekijken. Tot slot willen we je nog iets vertellen over mogelijke bonussen.